Airco en ventilatie

Een goed leef- en werkklimaat is van groot belang voor het dagelijks functioneren van mensen.

Uit onderzoek is gebleken dat ongunstige klimaatomstandigheden een negatieve invloed hebben op de productiviteit, concentratie en gevoel van welbevinden. Niet alleen mensen maar ook opgestelde apparatuur zijn gebaat bij een goede klimaatbeheersing. Een aardige site over dit onderwerp is airco-klimaatbeheer.nl, hier vindt u zeer veel interressante informatie.

Daarom adviseren wij altijd op locatie welke airco- en ventilatiesystemen voor uw bedrijfsruimte, praktijkruimte of huis geschikt zijn. De amerikanen noemen dit airconditioning.

 

Enkele mogelijkheden lichten we hier toe:

  • de losse splitunit voor een koele ruimte. Deze unit bestaat uit een binnenunit die koude lucht blaast en een buitenunit die koude vloeistof maakt voor de binnenunit;
  • meerdere binnentoestellen en één buitenunit is ook mogelijk, of binnenunit gecombineerd met een radiator.
  • airco in combinatie met ventilatie. In het luchtkanaal plaatsen we dan een warmtewisselaar waar koude vloeistof doorstroomt die ervoor zorgt dat de lucht afkoelt;
  • voor ventilatie is het mogelijk centraal af te zuigen en via raamroosters schone lucht toe te voeren. Of een balansventilatie waarbij de warmte weggehaald wordt bij de afvoerlucht om de toevoerlucht op te warmen.

Kortom: een breed scala aan mogelijkheden voor een heerlijk en gezond binnenklimaat.

Contact

Kometensingel 188
1033 BZ Amsterdam

Tel: 020-6901075
Email: info@wmrloodgieters.nl